En hilsen : fra det første deltidsstudentkullet på master i estetiske fag, studieretning Fagdidaktikk: kunst og design - Waagbø, Maria; Lepperød , Janne; Løkvik , Christine (FormAkademisk, 2023)
Liv Merete Nielsen har banet vei for en allmenn forståelse for det store arbeidet kvinner tradisjonelt har jobbet med, og som de har fremmet i skolen med den tanke om at hode, hjerte og hender arbeider sammen – alltid! Liv Merete har arbeidet for at våre arbeidsvilkår i skolen skal bedres, og for en lønnsmessig rettferdighet. I tillegg har hun forstått samtiden ved å ha kunnskap om det historiske bakteppet, samt orientert seg mot fremtiden.