Med Fagdidaktikk som omdreiningspunkt - Digranes, Ingvild; Fauske, Laila B. (FormAkademisk, 2023)
Liv Merete Nielsen disputerte i år 2000, med avhandlingen Drawing and spatial representations. Det var trangt i salen, i de gamle lokalene til AHO, ved St. Olavs plass. Disputasen var historisk. Da doktorgradsprogrammet ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) i 1995 la til rette for å inkludere designdidaktikere, fikk også denne profesjonsgrenen innen ‘the making professions’ mulighet til å forske i eget fagfelt. Liv Merete var den første som disputerte, med eksplisitt fagdidaktisk tematikk. Vi visste det ikke da – men dette var den første disputasen i en rekke av flere, med designdidaktisk forankring. For flere av tilhørerne ble denne begivenheten en inspirasjon for videre forskningskarriere, men også for undervisning i fagdidaktikk, på BA-, MA- og etter hvert også Ph.d.-nivå.