En veileder og inspirator : — for forsknings- og undervisningspraksis i design-, kunst- og håndverk - Lefdal, Else Margrethe; Maus, Ingvill Gjerdrum (FormAkademisk, 2023)
Å være stipendiat med Liv Merete som veileder har vært utrolig lærerikt og interessant. Liv åpner dører og knytter kontakter, hun inspirerer, motiverer og dytter ph.d.- kandidatene sine inn i nasjonale og internasjonale nettverk der de kan samarbeide, diskutere, utvikle, presentere, publisere, arrangere og vokse faglig. Dette styrker ikke bare den enkelte stipendiats muligheter til å lykkes som forsker, men også nettverket som skal utvikle og kvalitetssikre forskning og fagkunnskap i kunst-, design-, og håndverksdidaktikk framover. Og med dette styrkes kunnskapen som formidles innenfor hele fagfeltet – fra barnehage til ph.d.