Tegnmakerens skrivelek: En a/r/tografisk studie av en fireårings tegnmaking i mulighetsrike verksteder - Bendiksen, Solveig Åsgard (Nordic Journal of Art & Research, 2017)
Artikkelen er et kunnskapsbidrag til tidlig litterasitet studert gjennom a/r/tografisk metodologi, i utøverens (a = artist), utforskerens (r = researcher) og utdannerens (t = teacher) (heretter artografi) sammenvevde trippelperspektiv. Blikket er rettet mot en fireårings tegnmaking i verksteder som tilbyr et mangfold av skrivemedier. Videomaterialet viser jentas respons på spørsmål om hun kan skrive, og om hun da vil skrive navnet sitt eller noe annet, så lenge hun har lyst. Artografisk metodologi tillater utvikling av en rhizomatisk analysetekst basert på observasjon, videoopptak, forskernotater og foto. Teksten belyser at jentas tegnmaking er litterasitet preget av en lek med former som samspiller med hennes persepsjoner knyttet til verkstedmiljøenes affordances<!-- [if supportFields]><spanstyle='mso-element:field-begin'> ADDIN EN.CITE<EndNote><Author>Gibson</Author><Year>1986</Year><RecNum>123</RecNum><DisplayText>(Gibson,1986)</DisplayText><record><rec-number>123</rec-number><foreign-keys><keyapp="EN" db-id="pvf29vx9j5rxe9edsst5p0ffw0eetx5dtdze"timestamp="1427284509">123</key></foreign-keys><ref-typename="Book">6</ref-type><contributors><authors><author>Gibson,James J.</author></authors></contributors><titles> TheEcological Approach to VisualPerception </titles><dates><year>1986</year></dates><pub-location>London</pub-location><publisher>LawrenceErlbaumAssociates</publisher><urls></urls></record></EndNote><spanstyle='mso-element:field-separator'><![endif]--> (Gibson, 1986)<!-- [if supportFields]><spanstyle='mso-element:field-end'><![endif]-->. Denne skriveleken inneholder mer enn lek med bokstaver, tall og symboler som forberedelse til skriveferdighet. Ytterligere nærstudier av utvalgte grafemer i denne skriveleken, finner at de har narrative, hybride og estetiske trekk som røper jentas interkulturelle kontekst.