Mesterlæremodellen – til hinder for utvikling av arkitekters kommunikasjonskompetanse? - Eikseth, Barbro Grude (FormAkademisk, 2009)
Denne artikkelen tar for seg hvilken innvirkning arkitektutdanningen har på arkitekters tilnærming til og kompetanse innenfor kommunikasjon. Til tross for at behovet for god kommunikasjon mellom arkitekt og omverden har økt de siste tiårene, er dette foreløpig et lite utviklet kompetanseområde innenfor arkitektfaget. Det ser tvert imot ut til at arkitektprofesjonen fortsatt blir oppfattet som lukket og innadvendt, og at det finnes et potensial til å styrke arkitekters kommunikasjonskompetanse. Artikkelen peker på noen momenter som kan ha bidratt til dette, og argumenterer bl.a. for at arkitektutdanningens form for mesterlære har stor påvirkning på arkitekters kommunikasjon, språk og refleksjon rundt arkitektur.