Leder. Forskning for forbedret praksis - innen formgiving, kunst og håndverk - Nielsen, Liv Merete; Reitan, Janne Beate (FormAkademisk, 2014)
Vi deler mange læreres frykt for at det praktisk skapende arbeidet kan bli nedprioritert i faget Kunst og håndverk i grunnskolen eller Formgivingsfag i den videregående skole i Norge. Læreplanene legger imidlertid opp til praktisk skapende arbeid – så frykten må komme fra andre kilder enn læreplanene. Noen har hevdet at økt forskning innen formgiving, kunst og håndverk bidrar til teoretisering av praksis. Det mener vi er en myte. I de senere årene har både masteroppgaver og doktoravhandlinger innen vårt fagfelt hatt motsatt virkning – de har bidratt til å forbedre praksis.