Hva er ORCID?

ORCID er en uavhengig ideell organisasjon som gir en vedvarende identifikator – en ORCID iD – som kan skille deg fra andre forskere og en mekanisme for å knytte forskningsresultatene og aktivitetene dine til din iD. ORCID er integrert i mange systemer som brukes av utgivere, sponsorer, institusjoner og andre forskningsrelaterte tjenester. Les mer på orcid.org .

Hvordan og hvorfor samler vi inn ORCID-ID-er?

Dette tidsskriftet innhenter din ORCID iD slik at vi kan være sikre på at du er riktig identifisert og knyttet til publikasjonen (e) dine. Dette vil sikre at du er knyttet til din totale arbeidsproduksjon gjennom hele karrieren.
Når du klikker på "Godkjenn"-knappen i popup-vinduet ORCID, ber vi deg dele ID-en din ved hjelp av en godkjent prosess - enten ved å registrere deg for en ORCID-ID eller, hvis du allerede har en, ved å logge på. inn i ORCID-kontoen din, og gi oss deretter tillatelse til å få ORCID iD. Vi gjør dette for å sikre at du er riktig identifisert og har en sikker tilkobling til ORCID iD.
Lær mer her: Hva er så spesielt med å logge på?
Dette tidsskriftet samler inn og viser godkjente forfattere og medforfatteres ID-er på OJS-profilen og artikkelsiden. I tillegg vil artikkelmetadata automatisk overføres til din ORCID-post, slik at vi kan hjelpe deg med å holde posten oppdatert med pålitelig informasjon. Lær mer her: Seks måter å få ORCID iD til å jobbe for deg!

Hvor vises ORCID iD-er?

For å erkjenne at du har brukt iD og at den er godkjent, viser vi ORCID iD-ikonet  iD icon ved siden av navnet ditt på innleveringsartikkelsiden din og på din offentlige brukerprofil.
Lær mer i Hvordan skal en ORCID iD vises?