Skuletid. Vennskap, makt og utvikling. - Smette, Ingrid (Tidsskrift for ungdomsforskning, 2010)
Skoletid. Jenter og gutter fra 1. til 10. klasse Harriet Bjerrum Nielsen Universitetsforlaget 2009 Den vänliga maktutövningens regim – om normalitet och makt i skolan Åsa Bartholdsson Liber 2008 Barns «växa vilt» och vuxnas vilja att forma. Formell og informell socialisation i en muslimsk skola Åsa Aretun Linköpings universitet 2007 (upublisert avhandling)