Snøscooterkjøring og scooterfeelingen - Mehus, Grete; Germeten, Sidsel; Henriksen, Nils (Tidsskrift for ungdomsforskning, 2010)
Snøscooterkjøring inngår i repertoaret av vinteraktiviteter for ungdom i Finnmark og Nord-Troms. Guttene er sterkere knyttet til aktiviteten enn jentene. Artikkelen analyserer beskrivelser av snøscooterkjøring fra fokusgruppeintervjuer med 81 ungdommer (31 jenter og 50 gutter) i Nord-Norge. Snøscooterkjøring beskrives som et kroppslig og sanselig motivert fenomen. Den kroppslige persepsjonen av terreng og omgivelser smelter sammen med den fysiske mestringen av snøscooteren og kan gi en flyterfaring ledsaget av stor frihets- og lykkefølelse. Noen av guttene brukte begrepet scooterfeelingen som en betegnelse på det optimale opplevelsesnivået ved snøscooterkjøring. Dette kobles til flytteori og kroppsfenomenologi.