Omsorgskapital – en social gnist hos unge fra mindre privilegerede boligområder - Gravesen, David Thore (Tidsskrift for ungdomsforskning, 2015)
Denne artikel fokuserer på begrebet omsorgskapitel. Med udgangspunkt i et forskningsprojekt om sammenhængen imellem unges boligkvarter og deres uddannelsesvalg, illustrerer artiklen at unge, der har stiftet bekendtskab med mennesker i nød, både i deres egne familier og i deres boligområde, ofte vælger et socialt og pædagogisk sigte i deres uddannelsesvalg. I artiklen diskuteres sådanne valg som udtryk for omsorgskapital. De unges erfaringer kan veksles til symbolsk kapital, der respekteres og anerkendes i feltet for omsorg og pædagogisk arbejde. Artiklen fokuserer således på det potentialer, der findes hos unge fra mindre privilegerede områder – potentialer, der via socialt og pædagogisk arbejde kan hjælpe andre og styrke velfærdssamfundet.