Nyanser av vold? Unge jenters erfaringer i voldelige kjæresterelasjoner - Iversen, Anne; Kristin, Rymoen (Tidsskrift for ungdomsforskning, 2016)
Artikkelen analyserer unge jenters erfaringer i voldelige kjæresterelasjoner preget av grov voldsutøvelse. I artikkelen analyseres et kvalitativt materiale som består av elek-troniske innlegg skrevet av unge jenter på ulike spørre- og rådgivingsspalter på inter-nett. Det gjøres bruk av et diskursanalytisk rammeverk for å forstå hvordan jentene konstruerer mening ut fra sine erfaringer. Analysene viser at jentene gir sine erfaringer mening ved å nyansere hvordan volds-erfaringene kan forstås. Nyansene omhandler særlig tre aspekter; definisjoner av vold, grenser for vold og ikke minst ansvar for vold. Nyansene av vold forstås som uttrykk for alternative subjektposisjoner som gir rom for andre måter å forstå og håndtere den volden jentene blir påført av sine kjærester.