Picture Perfect. Præstationsorienteringer blandt unge i forskellige ungdomslivskontekster - Sørensen, Niels Ulrik; Pless, Mette; Katznelson, Noemi; Nielsen, Mette Lykke (Tidsskrift for ungdomsforskning, 2017)
Ungdomsforskningen har aktuelt fokus på samfundsmæssige forandringstræk, der peger mod et ungdomsliv, præget af præstation. Med afsæt i tre forskningsprojekter gennemført i regi af Center for Ungdomsforskning (Nielsen, Murning & Katznelson 2017, Hutters, Nielsen & Görlich 2013, Sørensen, Grubb, Madsen & Nielsen 2011) undersøger vi, gennem empiriske nedslag, på hvilke måder orienteringen mod præstation kan genfindes som tendens på tværs af ungdomslivskontekster, og hvordan den manifesteres i unges tilblivelsesprocesser. Artiklen peger på, at præstation for nogle unge udgør en væsentlig diskursiv ressource, mens det for andre kobles til udenforskab. Trods forskelle er et fællesstræk, at de unges selvfremstillinger er forbundet til fornemmelser af aldrig at komme i mål. Self-as-portfolio er en figur, de unge må positionere sig i forhold til.