Sophie Elise-feminisme – En empirisk studie av unge kvinners forhold til feminisme og «stjernefeministisk» performativitet - Tørrisplass, Ann-Torill (Tidsskrift for ungdomsforskning, 2017)
Artikkelen er basert på en kvalitativ studie av hvordan feminisme oppfattes blant norske unge kvinner i dag. Det analytiske rammeverket er inspirert av Judith Butlers forståelse av performativitet. Artikkelen adresserer den komplekse, motsetningsfylte og ambivalente forståelsen av dagens feminisme i lys av bloggeren Sophie Elise og «stjernefeministenes» samtidig feministiske og anti-feministiske performative handlinger og hvordan disse fortolkes av de unge informantene. Artikkelen argumenterer for at informantenes fortolkning av Sophie Elise og «stjernefeministenes» handlinger kan forstås som måter å produsere, regulere og destabilisere forståelser av feminisme.