«Ungdom uten framtid rystet hele England» Ungdomsopptøyene i England i norske aviser - Strandbu, Åse; Seippel, Ørnulf (Tidsskrift for ungdomsforskning, 2012)
I denne artikkelen undersøkes framstillingen av opptøyene i England sommeren 2011 i norske aviser. Problemstillingen er hvorvidt opptøyene framstilles som politiske protester eller som ren kriminalitet og vandalisme, med to sett av underspørsmål: 1) Hva mener avisene ligger til grunn for opptøyene, og hva bør gjøres i etterkant av opptøyene? 2) Kan det spores forskjeller i framstilling etter avisenes politiske profiler? En kvalitativ samt en kvantitativ innholdsanalyse av artiklene om opp tøyene i fire norske aviser viser at det er relativt lite forskjell i dekningen etter avisenes politiske profiler. Opptøyene blir i hoved sak framstilt som lite politisk motivert, selv om livsvilkårene for fattige ungdommer og budsjettnedskjæringer trekkes inn som viktige forutsetninger for opptøyene.