Identity in craft
DOI:
https://doi.org/10.7577/if.v2i1.613Sammendrag
In contrast to efficiency, a bakery on the countryside in Norway is known for its slow pace of work. The slow pace allows the product, as well as the craftsperson, time in production and quality in relation to market. Therefore, the emphasis is on the importance of the aesthetic in craft, the building of identity as well as the association of tradition as part of the craft. Furthermore, allowing the time to understand both craft and tradition is what makes knowledge meaningful (Arendt, 1998/1958). Closely following craftsmen at a bakery in Norway, for two days, allowed the collection of observations and interviews. This paper is presented in narrative format. The study utilises support from Sennett (2009) and Arendt (1998/1958) in the analysis of the collected empirical data. The results regarding identity and enhancing vocational education in craft point towards the importance of concentration, judgement, an unhurried education process and a sociable master.Nedlastinger
Publisert
Hvordan referere
Utgave
Seksjon
Lisens
Forfattere som publiserer med dette tidsskriftet må være enige i følgende vilkår:
a) Forfattere beholder opphavsrett, men gir tidsskriftet rett til første publikasjon med arbeidet, samtidig som artikkelen er lisensiert under en Creative Commons Attribution-lisens som tillater andre å dele arbeidet med en anerkjennelse og referanse til forfatterskap og første publikasjon i dette tidsskriftet.
b) Forfattere må ikke inngå separate, ytterligere kontraktsmessige ordninger for eksklusiv distribusjon av artikkelens publiserte versjon av arbeidet (for eksempel legge det til et institusjonelt arkiv eller publisere det i en fagbok), uten referanse en anerkjennelse av hvor artikkelen først ble publisert. Dette gjelder for eksempel artikler som publiseres i Nordisk Barnehageforskning og som senere blir del av et doktorgradsarbeid. Da er det viktig å ha tydelige referanser til hvor og når artikkelen er publisert første gang.
c). Forfattere kan ikke legge inn sine arbeid på nettet eller publisere dem i en doktoravhandling (for eksempel i institusjonelle arkiv eller på en hjemmeside) før eller under innsendings- og fagfellevurderingsprosessen, da dette kan skape uorden i referansesystemet til artikkelen.