Tidsskriftet
Nordic Journal of Art and Research er et tverrfaglig, fagfellevurdert tidsskrift for kunst og forskning. Tidsskriftets mål er å spre kunnskap og erfaring fra forskning og utviklingsprosjekter innen kunstnerisk praksis og refleksjon, kunstutdanning, og kunst- og kulturteori.
Nyeste utgave
Dette temanummeret av Nordic Journal for Art & Research retter seg mot den kunstbaserte metodologien a/r/tografi slik den blir forstått og arbeidet med i de nordiske landene. Å leve som a/r/tograf – et nordisk perspektiv belyser de a/r/tografiske koblingene som skapes i de bevegelige mellomrommene mellom kunstner, forsker og lærer (A-rtist/R-esearcher/T-eacher), og som involverer det individuelle og personlige så vel som det sosiale, for eksempel i praksisfellesskapet. I denne innledningen forteller de fire redaktørene om bakgrunnen og historien til temanummeret. De presenterer også kort de 13 fagfellevurderte artiklene i denne første delen, introduserer feltet for eventuelle nye lesere og trekker kort fram noen kjernetematikker som ble relevante i redaksjonsarbeidet. Målet med temanummeret er å bidra til kunnskap som kan kaste lys over det særegne ståstedet som karakteriserer arbeidet til akademisk ansatte som jobber kunstfaglig i de nordiske lærerutdanningene. De innsendte artiklene viste at interessen for a/r/tografi strekker seg langt utenfor både lærerutdanninger og kunstfag, og redaktørene har derfor valgt å inkludere noen andre nærliggende a/r/tografiske tekstbidrag også.
Foto: Katrine Borgenvik and Charlotte Tvedte
Artikler, fagfellevurdert
Tidsskriftet retter seg mot flere kunstfag og kunstpraksiser, som musikk, visuell kunst, dans, drama og teater. Bidrag som krysser og utfordrer tradisjonelle kunstneriske og vitenskapelige grenser ønskes velkommen.
I tråd med tidsskriftets tverrfaglige fokus, ønskes bidrag fra ulike teoretiske og metodologiske ståsteder velkommen. InFormation vil ta i bruk de mange mulighetene nettpublisering tilbyr, og åpner for bidrag som inkluderer tekst, lyd, bilder og videomateriale. Tidsskriftet ønsker derfor velkommen både tradisjonelle, tekstbaserte artikler og bidrag innenfor andre formater.
Innsendte bidrag kan være på skandinaviske språk eller engelsk.